Izbrana kakovost – IK

V marcu 2018 se je shemam Izbrana kakovost za goveje in perutninsko meso ter mleko in mlečne izdelke pridružila tudi Izbrana kakovost za sadje in predelane izdelke iz sadja. 

Za 18 slovenskih kmetij je Društvo Skupina proizvajalcev ekološkega sadja 09. 08. 2018 pridobilo certifikat Izbrana kakovost. Na prodajnih policah boste po novem lahko zasledili jabolka, hruške, ameriške borovnice, maline,  breskve, češnje, kivi, marelice, slive, aronijo, in druge sadne vrste ter izdelke iz sadja kontroliranega slovenskega porekla.

Bodite pozorni na pripis Slovenija, ki opredeljuje državo pridelave in predelave!

    

 

 

 

 

Borza lokalnih živil na RRA LUR

V četrtek 15. 02. 2018 smo se v imenu 25 pogodbenih partnerjev skupne blagovne znamke “Bio s kmetij” blizu je vas udeležili Borze lokalnih živil Osrednjeslovenske regije, ki so jo organizirali RRA LUR, MOL, Turizem Ljubljana in KGZS – ZAVOD LJ.

Osrednja aktivnost Borze je bilo seznanjanje ponudnikov lokalne hrane in kupcev iz vrst obratov javne prehrane, gostincev in hotelirjev. Poleg 37 ponudnikov se je borze udeležilo 19 naročnikov iz šol in vrtcev ter 9 gostincev in hotelirjev.

 

Povabilo za pogodbeno ekološko pridelavo in odkup

Za zagotovitev stalne in zadostne ponudbe ekoloških živil v naši skupini ekoloških proizvajalcev, ki tržimo pod skupno blagovno znamko “Bio s kmetij” iščemo dodatne partnerske kmetije za garantiran partnerski odkup. S potencialnimi novimi pridelovalci bodo sklenjene pogodbe za ekološke pridelke in izdelke iz priloženega seznama za zagotovljen minimalni odkup v višini 5.000 evrov neto na leto.

Iščemo zlasti partnerske ekološke kmetije v dveh 75 km radijih zračne linije glede na naše obstoječe člane in dobavitelje v osrednji Sloveniji, Zasavju, na celjskem, v okolici Maribora in Ptuja (zemljevid – ciljno odkupno in prodajno območje). Veseli bomo izraženega interesa za sodelovanje tudi s strani ekoloških kmetij, ki se nahajajo izven tega območja.

Več informacij in interes lahko izrazite po elektronski pošti skupina.spess@gmail.com ali po telefonu 051 834 840 (Jože Ocepek) do 15. 8. 2017. Kmetije, ki se bodo odzvale povabilu bomo povabili na skupen sestanek (Doodle – termin sestanka). Da bomo lahko zagotovili predviden letni odkup bomo za podporo prodajnim aktivnostim kandidirali za pridobitev podpore po ukrepu PRP 16.4 – Sodelovanje.

Povabilo
Seznam pridelkov za pogodbeni odkup
Zemljevid
Doodle – termin sestanka

Ponudba testenin Bio s kmetij

V sodelovanju z ekološko kmetijo Iz pod Špilka, Blagovica, smo pod blagovno znamko Bio s kmetij uvrstili domače ekološke testenine iz pirine in pšenične moke:

  • svedrčke,
  • jušne rezance,
  • široke rezance in
  • makarončke.

Vse surovine so pridelane in predelane na slovenskih ekoloških kmetijah!

 

 

Posvet o ekološki pridelavi v Sloveniji

Skupina proizvajalcev ekološkega sadja se je, kot primer dobre prakse, predstavila na posvetu o razvoju ekološkega kmetovanja, ki sta ga 17. 5 2017 organizirala Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Predstavitev

Več o posvetu lahko najdete tukaj!

Umik korenčkovega soka 1L BIO

Ime proizvajalca (uvoznika, dobavitelja): Prebil Tomaž, Gmajna 98, Brezovica

Vrsta in trgovsko ime izdelka: Sok korenje gosti BIO

Opis, vrsta pakiranja ter velikost pakiranja: 1 L, letnik 2015

Razlogi neustreznosti: za živilo je bilo ugotovljena neskaldnost z ekološkim certifikatom, kar pomeni zavajanje potrošnika. Za živilo sicer ni znanih nobenih neskaldnosti oziraje na varnost in zravstveno neoporečnost živila.

Navodila za ukrepanje: Prosimo vas, da živilo vrnete tja, kjer ste ga kupili, da vam bodo povrnili stroške nakupa.

Naslov ter telefonska številka podjetja in osebe podjetja, ki jih lahko potrošniki pokličejo: Društvo »Skupina proizvajalcev ekološkega sadja,« Žvarulje 12, 1411 Izlake, GSM: 031 479 022, email: skupina.spess@gmail.com, vsak delovni dan od 8. do 13. ure.

Za nastale nevšečnosti se vam opravičujemo!

Tržnica Koper

Pridelke in izdelke iz naših BIO kmetij lahko preizkusite na degustacijah, ki se bodo odvijale skozi cel december za osrednjo tržnico v Kopru.

SPAR Vič

Pridelke in izdelke iz naših BIO kmetij lahko preizkusite na degustacijah, ki se bodo odvijale vsak torek skozi cel december pred SPAR centru Ljubljana Vič.